Foto van Kabeljauw met gevulde aardappel, spinazie en grijze garnalen door WW

Kabeljauw met gevulde aardappel, spinazie en grijze garnalen

8
Points®
Totale tijd
1 uur 30 min
Bereidingstijd
1 uur 30 min
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Kabeljauw, rauw

200 g, 2 stukken van 100 g

Aardappelen, rauw

2 middelgroot/middelgrote, zachtkokend

Veldsla

400 g

Sjalot

1 hele

Knoflook

1 teentje(s)

Bieslook

1 eetlepel(s)

Peterselie

1 eetlepel(s)

Limoen

1 stuk(s)

Garnalen, grijze, bereid

300 g, ongepeld

Crème fraîche, light

65 g, zure room light

Margarine, vast, 80% v.g.

3 koffielepel(s)

Fond, vis

300 milliliter, fumet

Tomatenpuree

1 koffielepel(s)

Instructies

  1. Maak de aardappel schoon en prik er gaatjes in.
  2. Verwarm de oven op 200°C. Bak de aardappel 60 tot 90 min. Controleer of ze gaar zijn.
  3. Snij de knoflook (hou hier de helft van apart), bieslook, peterselie fijn en meng met de zure room. Kruid af met peper en zout.
  4. Pel de garnalen en hou de schalen bij.
  5. Snij de sjalot fijn, laat 1kl bratella smelten in een pan, bak hier de sjalot en het overige van de knoflook tot glazig, voeg hieraan de veldsla toe(hou een paar stukjes apart voor te dresseren) en bak deze mee.
  6. Smelt 1 kl margarine en voeg hier de garnaalschalen en tomatenpuree aan toe en laat even stoven tot de garnalen en roze kleur krijgen. Blus dit met de visfumet en laat dit reduceren.
  7. Vul de aardappelen met de gebakken veldsla, garnalen en de dressing.
  8. Smelt 1 kl margarine in een pan en bak de kabeljauw op velkant aan, gaar verder in de oven voor 5-8 min.
  9. Bestrijk het bord met de dressing, leg hier de aardappel op, erlangs de vis en werk af met nog wat garnalen en verse veldsla en de jus.

Notities

Tip: Gebruik wat afrikaantjes voor extra kleur en florale smaak.