Banaanpannenkoeken

Bloemvrije bananenpannenkoeken

1
Points® value
Totale tijd
20 min
Voorbereidingstijd
16 min
Bereidingstijd
4 min
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Je kunt de vulling eventueel eenvoudiger maken door de specerijen weg te laten.

Ingrediënten

Banaan

2 klein(e), middelgrote

Ei

3 stuk(s), grote

Extract (amandel, rum, vanille...)

½ koffielepel(s), Vanille extract

Bakpoeder

1 g, 1 mespunt

Kaneel

1 snufje(s)

Nootmuskaat

1 snufje(s)

Blauwe bessen

75 g

Poedersuiker

1 koffielepel(s)

Instructies

  1. Prak 1,5 banaan in een middelgrote kom. Snij de rest van de banaan in plakjes en zet apart. Mix de eieren, het vanille-extract, het bakpoeder, de kaneel en de nootmuskaat in de kom met de geprakte banaan.
  2. Bedek de pan met een bakvel en zet op middelhoog vuur. Schep voor elke pannenkoek 2 eetlepels beslag in de pan. Bak ongeveer 1 minuut op middelhoog vuur totdat de pannenkoek aan de randjes gestold en de onderkant goudbruin is. Draai de pannenkoek voorzichtig om met een dunne spatel en bak ook de andere kant in ongeveer 1 minuut goudbruin.
  3. Serveer de pannenkoeken met de blauwe bessen, de plakjes banaan en poedersuiker.