Foto van Gamba's met paprika en rijst door WW

Gamba's met paprika en rijst

8
Points®
Totale tijd
45 min
Voorbereidingstijd
25 min
Bereidingstijd
20 min
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Voor de liefhebbers van wat pittigere gerechten is dit het ideale recept. Voor de minder avontuurlijken onder ons: de chilipoeder is naar smaak toe te voegen.

Ingrediënten

Olie, zonnebloem

3 koffielepel(s), (of 1 el)

Voltarwemeel

1 eetlepel(s)

Bleekselderij

1 stengel(s), (fijn gesneden)

Ui

1 stuk(s), (gesnipperd)

Knoflook

1 teentje(s), (geperst)

Rode paprika

1 stuk(s), (in blokjes)

Tomaat

400 g, (vers)

Tomatenpuree

2 eetlepel(s)

Bouillonblokje, vetarm

1 stuk(s), (opgelost in 250 ml kokend water)

Laurier

1 blaadje(s)

Chilipoeder

1 hoeveelheid (naar smaak)

Basilicum, gedroogd

1 hoeveelheid (naar smaak)

Oregano

1 hoeveelheid (naar smaak), (gedroogd)

Gamba´s, gepeld, rauw

250 g

Sjalot

2 hele, (in fijne ringetjes)

Peterselie

1 eetlepel(s)

Citroensap

1 eetlepel(s)

Rijst, witte, gekookt

500 g

Zout

1 hoeveelheid (naar smaak)

Peper, zwart

1 hoeveelheid (naar smaak)

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan en voeg de tarwemeel toe. Breng op een laag vuur al roerend in ongeveer 5 minuten op temperatuur. Voeg de selderij, de ui, knoflook en de paprika toe. Laat ook nu weer al roerend zo’n 5 minuten koken. Doe daarna de tomaten, tomatenpuree, bouillon, het laurierblad, de chilipoeder, basilicum, en de oregano erbij. Breng op smaak met peper en zout, breng aan de kook en laat nog even inkoken.
  2. Voeg de garnalen toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg als laatste de sjalotjes, peterselie en het citroensap toe. Laat nog een minuutje koken en haal dan het laurierblad uit de saus. Serveer met de rijst.