Zo kom je van je bierbuik af

Gepubliceerd op 25 juni 2018

Krijg je een bierbuik als je te veel bier drinkt? Wat is het effect van een bierbuik op je gezondheid? Hoe kom je van je bierbuik af? Lees snel verder voor de antwoorden en nuttige tips.

Wat is een bierbuik?

Is je calorie-inname te hoog en je energieverbruik door beweging te laag, dan wordt het teveel aan calorieën als vet opgeslagen. Bij mannen gebeurt dit vooral rondom de buik. We noemen dat al snel een bierbuik, maar dat hoeft niks met bier te maken te hebben. Mannen hebben de typische ‘appel-vorm’ waarbij vet zich vooral rondom de buik concentreert. Vrouwen hebben vaak een ‘peer-vorm’ met meer vet rond de heupen.
Een teveel aan buikvet verhoogt de kans op gewicht gerelateerde gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu en sommige soorten kanker. Hoe groter de omvang van je taille, hoe hoger het risico. Een buikomtrek van meer dan 94 cm bij mannen of meer dan 80 cm bij vrouwen, wordt als ongezond beschouwd en betekent dat het tijd wordt om buikvet te verbranden. Drink je veel bier of andere dranken met alcohol, dan is het verminderen van het aantal glazen een goede start.

Tips voor minder alcohol

  • Kies bij voorkeur voor een biervariant met een lager alcoholpercentage. Deze bevatten minder calorieën en zijn dus lager in Points® waarden.
  • Les je eerste dorst met water en wissel vervolgens je biertjes hiermee af.
  • Zin in een koud biertje? Ga eerst wandelen en drink er daarna eentje. Bewegen is gezond en je verdient hierdoor alvast enkele Points. Dus kom in beweging!
  • Zorg voor balans. Kies je voor alcohol, laat de chips of andere snacks dan staan.
  • Heb je toch een avond niet echt opgelet? Ga dan de volgende dag wat meer bewegen.

Gezonde voeding en meer bewegen

Niet alleen minder alcohol drinken, maar ook gezonde voeding in het algemeen én beweging dragen bij aan het kwijtraken van buikvet. Het WeightWatchers® programma helpt je hierbij. We helpen je om gezonde voedingskeuzes te maken waarbij je kunt blijven genieten van eten. Als je daarbij ook in beweging komt, ben je goed op weg om die bierbuik kwijt te raken! Heb je nog meer tips nodig? Lees dan onze tips voor een strak lichaam.