Yoga aan zee

Je hoeft er niet speciaal voor naar Ibiza, Thailand of een hip kuuroord in Frankrijk. Ook in Nederland wordt yoga op de mooiste locaties aangeboden.
Yoga

Ontspanning in de zon
Tijdens de zomer kun je op verschillende strandlocaties in ons land yoga sessies volgen. Heerlijk in de zon, met je voeten in het zand en uitzicht op zee. Wat volgt is totale ontspanning.

Spiritueel afvallen met yoga
Kreeg je vroeger een beeld van mensen in onmogelijke houdingen, tegenwoordig is de yogales een vanzelfsprekend onderdeel van het aanbod in de sportschool. Met de langzame stretchbewegingen en meditatieoefeningen van yoga verbrand je niet zoveel calorieën, maar deze sport brengt heel wat andere voordelen met zich mee. Yoga helpt je te ontspannen, het vertraagt je ademhaling en vermindert gevoelens van depressie en angst. Ben je al een beetje gewend aan de oefeningen? Dan is het de ideale sport voor op het strand. Ontspannen oefeningen in het warme zand met een strakblauwe lucht boven je, wat wil je nog meer?


5 redenen om yoga aan het strand te beoefenen
Ontspannen is het sleutelwoord van yoga. En wanneer ben je nu meer ontspannen dan wanneer je met je blote voeten in het warme zand staat, met een fijn zeebriesje door je haren?
Yoga maakt je leniger. Is de sport nieuw voor je? Dan kun je misschien beginnen met oefeningen in zee. In het water is je lichaam in staat de meest acrobatische bewegingen te maken.
Door de intensieve ademhalingsoefeningen die bij yoga komen kijken, kun je je goed afsluiten voor de warmte, vervelende buren op het strand of je bikini die naar jouw zin iets te strak zit.
Met yoga verbrand je dan misschien niet heel veel calorieën, na een half uur heb je toch weer een aantal Active ProPoints® waarden verzameld.
Voor yoga heb je alleen jezelf en een handdoek nodig. Ideaal voor op het strand. Wie heeft er zin om tijdens een hittegolf met een enorm grote tas met attributen rond te lopen?

Zon, zee en ... yoga
Ons eigen land kent een ruime keuze aan yoga lessen op het strand- en yoga-arrangementen. De combinatie van yoga met strandwandelingen, lekker eten en andere wellnessactiviteiten zorgt voor complete ontspanning en vitaliteit.

Yoga in Nederland
  • Ieder jaar vindt op Terschelling een uniek yogafestival plaats. Je oefent onder begeleiding diverse soorten yoga en geniet daarnaast van ontspannen sfeer, live muziek en strandwandelingen. (www.yogaterschelling.nl)
  • Het hippe Bloemendaal aan zee biedt volop mogelijkheden voor yogaliefhebbers. Van groepsyoga tot personal poweryoga, het kan allemaal. (www.yogaaanzee.nl)
  • Van mei t/m september kun je yogalessen volgen op het strand van Kijkduin. Ook voor kinderen zijn er yogalessen. (www.carlagroen.nl)
  • Ook op Blijburg aan zee, het strand onder de rook van Amsterdam, kun je yogalessen volgen. (www.blijburg.nl)

Andere locaties:
  • De puur en kuur weekendarrangementen op het schitterende landgoed Mental Balance Center Kortenbos zijn een aanrader. Er zijn yogaworkshops, heerlijk vegetarische maaltijden en je kunt gebruik maken van de sauna, zwemspa en hottub.
  • In Twente kun je een yoga retraite boeken. Naast de yogasessies geniet je van de rust, stilte en de natuur. Daarnaast worden massages aangeboden, een bezoek aan een boerderijspa of wichelroedenwandeling.
  • Op de Utrechtse heuvelrug kun je ontwaken met een meditatieworkshop en ontspanningsoefeningen. Ook is er jaarlijks in september een yogafestival in Venwoude met allerlei soorten yoga workshops, dansvormen, body balance, mantrazang, soundhealing en een sauna-avond. Ook massage en het tarotkaartleggingen zijn onderdeel van het programma.
  • Overal in Nederland van Den Helder tot Twente, worden yoga weekenden aangeboden. Wat dacht je van een yoga wellness weekend op de Veluwe? Je beoefent onder begeleiding allerlei soorten van yoga, maakt meditatiewandelingen en bezoekt de sauna.