Foto van Miljuschka’s tompouce met limoen, ricotta en mango door WW

Miljuschka’s tompouce met limoen, ricotta en mango

10
Points®
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Porties
4
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk

Ingrediënten

Roomboter, ongezouten

20 g

Honing

3 eetlepel(s)

Kruidenmix

1 koffielepel(s), 5 spice kruiden of kaneel

Filodeeg

4 vel(len)

Mango

1 stuk(s), geschild en vruchtvlees in plakjes

Ricotta

200 g

Limoen

1 stuk(s), rasp en sap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter, 1 el honing en de kruiden in een pannetje op het vuur. Bestrijk een vel filodeeg licht met het mengsel en leg er een volgend vel bovenop. Ga zo door tot er 4 laagjes zijn en het botermengsel op is.
  2. Snijd het filodeeg in lengte door midden en snijd iedere reep in 6 stukken. Leg alle stukken op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-12 minuten goudbruin en krokant.
  3. Meng de ricotta, overige honing en de rasp van 1 limoen. Meng de mango plakjes met limoensap. Laat het filodeeg afkoelen en verdeel de helft van de ricotta over 4 stukken krokant filodeeg
  4. Verdeel vervolgens de helft van de mango over de ricotta en dek af met een stuk krokant filodeeg. Doe hier de overige ricotta en mango weer op en dek alle 4 de stapeltjes af met de laatste stukken krokant filodeeg. Serveer direct!