Foto van Appelcake door WW

Appelcake

11
Points®
Totale tijd
1 uur 40 min
Voorbereidingstijd
40 min
Bereidingstijd
1 uur
Porties
12
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Een heerlijk recept dat perfect binnen het WW programma past.

Ingrediënten

Margarine, vloeibaar, 80% v.g.

120 milliliter

Kristalsuiker

120 g

Vanillesuiker

1 zakje(s)

Zout

1 snufje(s)

Kippenei

3 stuk(s)

Bloem, tarwe

200 g

Bakpoeder

2 koffielepel(s)

Melk, mager

1 glas/glazen

Citroenrasp

½ koffielepel(s)

Kaneel

½ koffielepel(s)

Aroma's

1 hoeveelheid (naar smaak), amandel, paar druppels

Marsepein

100 g

Rozijnen

60 g

Bruine suiker

2 eetlepel(s)

Amandelen

20 g, gehakt

Appel

8 klein(e)

Poedersuiker

2 koffielepel(s)

Instructies

  1. Klop 120 g vloeibaar margarine, light met 120 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en 1 snufje zout romig en voeg 3 eieren een voor een toe.
  2. Meng 200 g bloem en 2 koffielepels bakpoeder en klop met 1 eetlepel magere melk erdoor. Voeg ½ koffielepel citroenschil, ½ koffielepel kaneel en een paar druppels amandelaroma toe. Snij 100 g marsepein in kleine blokjes en meng met 60 g rozijnen, 2 eetlepels bruine suiker en 20 g gehakte amandelen.
  3. Meng 40 g van het marsepeinrozijnenmengsel door het deeg en doe in een met bakpapier beklede springvorm. Verwijder van 8 kleine appels het klokhuis en vul de appels met de rest van het marsepein-rozijnenmengsel. Druk de gevulde appels in het deeg en bak de cake ca. 55 minuten in de oven op 180°C.
  4. Dek de cake na ca. 40 minuten af met aluminiumfolie. Laat de cake in de vorm afkoelen en bestrooi met 2 koffielepels poedersuiker.