WW Members geven tips: hoe hanteer je een gezonde levensstijl wanneer je thuis zit?

Gepubliceerd op 6 april 2020




Naam: Roel , - 20,8 kg

“Ik probeer meerdere malen per dag de trap op en af te lopen wanneer ik een glas water haal zodat ik toch aan mijn beweging kom. Daarnaast ben ik onze tuin zomerklaar aan het maken, een ideale bezigheid met goed weer! Als aperitief nemen wij nu vaak worteltjes in plaats van ongezonde snacks. Maar in het weekend geniet ik nog altijd van een lekker glaasje wijn, met mate natuurlijk.”




Naam: Maarten, - 17,9 kg

“Mijn tip is om je aan een vast schema te houden. Sta op tijd op zoals je normaal ook zou doen wanneer je naar je werk gaat. Probeer zo min mogelijk snoep of ongezonde snacks in huis te hebben, maar koop veel fruit zodat je een lekkere fruitsalade kunt maken. Ook heb ik de gewoonte gecreëerd om iedere avond van 6 tot 7 een tocht van 8 tot 10 km te maken. Zo krijg je frisse lucht en blijf je ook mentaal helder.”




Naam: Sien, - 13 kg

“Nu ik veel thuis zit, neem ik uitgebreid de tijd om een lekker recept uit te kiezen en een gezonde maaltijd te bereiden. Ik denk nog meer na over wat ik wel en niet in mijn mond stop!”




Naam: Roos, - 36,5 kg

“Ik plan vantevoren wat we gaan eten. Op basis daarvan doe ik de weekboodschappen. Zo is er buiten de benodigdheden voor het eten niks in huis en valt er weinig te zondigen. Het gevaar zit ‘m in het weekend, zeker nu het mooi weer wordt. Ik houd van gezellig borrelen met een wijntje en een borrelplank. Hier gebruik ik mijn weekextra voor, aangezien ik de rest van de week mijn punten aanhoud.”




Naam: Derya, - 9,2 kg

“Iedere ochtend maak ik een planning van wat ik die dag ga eten. De snacks en tussendoortjes maak ik meteen klaar, zo kan ik het direct pakken als ik trek krijg. Nu ik thuis zit, vind ik het leuk om me te verdiepen in recepten en de tijd te nemen om iets gezonds en lekkers op tafel te zetten. Ook heb ik een vast tijdstip wanneer ik aan beweging doe. Met goed weer ga ik wandelen, anders doe ik thuis oefeningen.”





Naam: Lisse, - 9,5 kg

“Mijn maaltijden plan ik vooruit met de app. Daarnaast probeer ik om de dag te gaan wandelen en lopen, om ook aan mijn beweging te komen.”