Say squat!

Gepubliceerd op 12 december 2019

Wij bij WeightWatchers® willen je stimuleren om meer te gaan bewegen omdat het zo goed is voor je en het je helpt bij het afvallen. Maar we begrijpen ook echt wel dat je er niet altijd zin in hebt, en vooral dat het een uitdaging is nu we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Maar daar hebben we iets op bedacht! Met de tips en tricks van onze beweegexpert kun je thuis makkelijk meer bewegen tijdens alledaagse activiteiten. Probeer van de tips die voor jou het beste werken meteen een gewoonte te maken, zo profiteer je er ook meteen op de lange termijn van!

  • Loop een keer extra de trap op. Moet je op zolder zijn voor de was? Elke keer als je de trap op- of afloopt doe je dit nog een extra keer. Zo gaat die hartslag toch weer even omhoog! Heb je geen trap in huis? Doe dan tussen elke wasbeurt door een paar squats.
  • Ga poetsen, tuinieren of stofzuigen. Deze huishoudelijke taken vragen flink wat inspanning en kun je prima als een work-out beschouwen. Én er hangt natuurlijk een beloning aan vast: een heerlijk fris huis of een tuin die er weer mooi bij staat! Wist je dat je als WW Member je huishoudelijke taken ook kunt registreren in de WW app? Je verdient er zelfs extra Points® mee!
  • Doe staand de administratie. Tegenwoordig zie je op kantoren steeds vaker bureau’s waar je achter kunt staan, waarom zou je dat thuis niet doen? Staand werken vraagt veel meer energie van het lichaam dan dat je dit zittend doet. Zet je laptop bijvoorbeeld op een verhoging, zoals een stapel boeken of wat oude schoenendozen. Moet je veel telefoontjes plegen? Dat lukt vaak ook wandelend door het huis. Elke beweging telt!
  • Benut de wachttijden tijdens het koken. Terwijl je kookt, kun je op de momenten dat je moet wachten prima wat oefeningen doen. Een paar jumping jacks, squats of push-ups en het eten is klaar voor je er erg in hebt!
  • Tip van de WW beweegexpert: "Je ziet dus dat extra beweging toepassen in je dagelijkse taken vrij simpel is. Als je los daarvan graag nog wat actiever wil zijn, kies dan voor een sport die echt bij je past of iets wat je heel graag wil leren. Net als met voeding houd je iets wat bij je past langer vol dan iets wat ver buiten je comfortzone ligt. Doe dus iets wat je leuk vindt, zodat je er lang de vruchten van kunt plukken."