Sabine Appelmans geeft tips: zo plan je een work-out

Gepubliceerd op 3 april 2020

Naast voormalig tennisster uit België is Sabine Appelmans ook ambassadeur bij WeightWatchers®! Ze is een inspirerende spreker die mensen motiveert om het beste uit zichzelf te halen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Dit zijn haar tips om een work-out in te plannen!

“Plannen is super belangrijk als je regelmatig wilt bewegen. Ik heb een aantal tips voor als je (nog) niet gewend bent om regelmatig te trainen:

  1. Maak van bewegen een gewoonte
    Hang een kalendertje naast je bed of op een andere plek waar je ‘m regelmatig ziet en zet iedere keer een kruisje als je gesport hebt. Hierdoor word je dagelijks herinnert aan je sportmomentje en wanneer je een aantal kruisjes achter elkaar hebt, geeft dat motivatie om zo door te gaan. Op deze manier kweek je een gewoonte. Er wordt gezegd dat dit gemiddeld 3 weken duurt, maar dit verschilt echt per persoon.
  2. Verwacht geen onrealistische resultaten
    Als je begint met sporten, begin je pas na een tijdje echt de voordelen te voelen. Eén dag gezond eten leidt ook niet direct tot een kilo minder op de weegschaal. Met sporten is dit hetzelfde. Je moet jezelf de tijd geven om resultaat te zien. Hoelang dat duurt, verschilt per persoon. Misschien is dit pas na een aantal weken. Je zult zien dat het gemakkelijker vol te houden is, vanaf het moment dat je resultaten boekt. Maar je zult even door die eerste periode heen moeten.
  3. Leer jezelf kennen
    Niemand kent je zo goed als jij zelf. Ga voor jezelf na wat voor jou het beste werkt. Misschien kun je een kwartiertje eerder opstaan om ’s ochtends al een work-out te doen, dan heb je het meteen achter de rug. Of misschien krijg jij juist ’s avonds nog energie om te bewegen. Niks is goed of fout, je moet erachter zien te komen wat werkt voor jóu. Als je van jezelf wat minder gedisciplineerd bent, kan het ook een stok achter de deur zijn om samen met anderen te sporten. Hiervoor hoef je niet perse fysiek samen te komen, dit kan ook gewoon via Skype.