Met plezier in de keuken

De WeightWatchers® diëtiste geeft tips!
Gepubliceerd op 12 december 2019 | Bijgewerkt op 13 oktober 2022

Soms is het moeilijk om na een lange dag de zin en tijd te vinden om te gaan koken, maar met deze drie simpele tips van de WW diëtiste wordt het leuker én makkelijker.

  • Goed gevulde voorraadkast
    Koken begint al bij de boodschappen. Leg een voorraad van houdbare voedingsmiddelen zoals volkorenpasta, gepelde tomaten en bonen in blik aan. Het voordeel: zelfs als je geen tijd hebt om boodschappen te doen of geen zin hebt om te koken, heb je al een basis in huis waarmee je heel snel iets makkelijks kunt maken.
  • Koken leuker maken
    Zet je favoriete muziek op of als je een drukke dag had, gebruik het koken dan als mindfulness-oefening. En doe het juist extra rustig en met aandacht. Gaandeweg lukt het je dan om vaker te koken, ervaar je minder weerstand en beleef je er zelfs plezier aan.
  • Voorbereiding en planning
    Een goede planning is het halve werk! Sommige gerechten, zoals soep, stoofschotels of pastasaus, kun je prima voor twee (of meerdere) dagen bereiden en later opwarmen. Een andere mogelijkheid: vries restjes in, zodat je in 'noodgevallen' altijd iets met weinig Points® en iets gezonds in de diepvries hebt.