De voordelen van een 7 minute workout volgens Sabine Appelmans

Gepubliceerd op 3 april 2020

Naast voormalig tennisster uit België is Sabine Appelmans ook ambassadeur bij WeightWatchers®! Ze is een inspirerende spreker die mensen motiveert om het beste uit zichzelf te halen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Hier geeft ze de voordelen van een 7 minute workout!

“Als je wilt beginnen met sporten, vraagt dat om een stukje gedragsverandering. De mens is nogal een gewoontedier, dus het kan wat moeite kosten om sporten een onderdeel te maken van je leven. De 7 minute workout is ideaal omdat het gaat om korte oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Op YouTube vind je meer dan genoeg varianten van 7 minute workouts die je kunt volgen. Je kunt deze ieder moment op van de dag inplannen, waardoor het makkelijker is om vol te houden. Zeker in deze periode is dit een uitkomst.

Als je niet gewend bent om hard te sporten, is het voor je immuunsysteem beter om langzaam en met kortere sessies te beginnen. Als je iedere dag 7 minuten traint, zit je aan het einde van de week toch aan je fitnessuurtje! Hierbij is afwisseling wel erg belangrijk. Werk de ene dag wat meer op kracht en de andere dag wat meer op lenigheid met bijvoorbeeld yoga. Als we onze spieren zowel sterk als soepel houden, creëren we vanzelf een goede houding. Je zult zien dat je dan met meer veerkracht en energie door het leven gaat.

Maar ook mentaal biedt de 7 minute workout voordelen. Als je ’s ochtends na het opstaan direct een training van 7 minuten doet, werkt dat als motivatieboost voor de rest van je dag. Dan heb je het sporten er namelijk direct al op zitten, dit geeft energie om je dag te beginnen. Veel mensen die beginnen met sporten, ervaren dat ze meer zelfvertrouwen in zichzelf en in hun lichaam ervaren. Dit stralen ze dan ook uit. Dat mentale stukje ik het mooiste om te zien.”

Natuurlijk is naast voldoende beweging ook gezond eten een belangrijk aspect van een gezonde levensstijl! Gezonde voeding maakt nog altijd voor 80% het verschil. Daar helpt WW je graag bij. Met ons programma wordt afvallen nog gemakkelijker.